Kuruyemişin Faydaları Nelerdir?

Kuruyemişin Faydaları Nelerdir?

Canan Karatay hocanın son yıllarda popüler diyeti ile, daha çok hayatımıza giren kuruyemişler, aslında sadece diyet listelerinde değil günlük yaşamımızın bir parçası haline gelmeliler.
Sıcak bir muhabbetin eşliğinde atıştırmalık olarak tükettiğimiz kuruyemişleri, lezzetleri için tercih ediyoruz. Şimdi sizlere bahsedeceğimiz kuruyemişin faydaları ile birlikte, artık vitamin ve protein deposu olan bu atıştırmalıkları, yaşama daha sıkı ve sağlam eller ile tutunmak için tercih edeceğinizi anlatmak istiyoruz. Kuruyemişlerin içeriğinde bulunan bol miktarda vitamin, mineral, lif ve protein yaşamda olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Canan Karatay hocanın son yıllarda popüler diyeti ile, daha çok hayatımıza giren kuruyemişler, aslında sadece diyet listelerinde değil günlük yaşamımızın bir parçası haline gelmeliler. Çünkü onların içerisinde bulunan besin maddeleri sağlıklı yaşamın bel kemiğini oluşturuyor.

SAĞLIK İÇİN ŞART
Kuruyemişler içerisinde barındırdıkları birbirinden farklı özellikleri ile şifa deposu görevini üstleniyor. Kan şekerini dengelerken aynı zamanda kolesterol yükselmesine de mani oluyor. Enfeksiyonların önlenmesinde, diyabet ve kalp damar sağlığında vücudun direncini artırıyor. Özellikle çocukluk çağında düzenli kuruyemiş tüketimi, büyüme ve gelişmeyi doğrudan pozitif olarak etkiliyor. Kronik rahatsızlıklara siper alırken kanserle savaşma özelliğini de beraberinde getiriyor. Kuruyemişlerde bulunan vitamin, mineral ve proteinler günlük ihtiyacınızı karşılamanıza yetiyor.

NEREDEN ALMALIYIZ
Gıda sektöründe gün geçmiyor ki haberlerde yeni bir olumsuz haber duymayalım. Sağlığımız yiyip içtiklerimiz ile doğru orantılı. Kuruyemişler alırken saymış olduğumuz bu faydalarından yararlanmak istiyorsak, öncelikle güvenilir firmaları tercih etmeliyiz. Merdiven altı denetleme yapılmayan firmalardan sözüm ona, ucuz kuruyemiş alma hevesi ile sağlığınızı riske atmamalısınız. Merdiven altı olarak tabir edilen işletmeler, gıda terörü için bir çok denetleme yapılıyor olsa da, henüz ortadan kaldırılmış değil.

İşletmelerin kimileri insan sağlığı ve hijyen koşullarını göz ardı ederek piyasaya ucuz ürünler sunarak, ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarmaktadır. Kaliteli ve denetimi yapılmış firmalardan kuruyemiş almak, her zaman için sağlığınız adına en doğru seçim olacaktır. Sağlıklı yaşam için kuruyemiş alırken sağlığınızdan olmak istemiyorsanız, bilindik ve sürekli denetlenen firmaları tercih edin.

Turkish English العربية
×